Method Feeder Voerkorf

Method feeder en mal.De method korven zien er totaal anders uit dan een gewone feeder korf. Het zijn platte korven met daarop (meestal) een aantal ribben om het voer op zijn plaats te houden. Omdat het lood aan de onderkant van de korf zit zal het voer met daarin je aas altijd bovenaan komen te liggen. Hierdoor vis je eigenlijk altijd met een perfecte aaspresentatie.
Je hebt uiteraard ook verschillende gewichten method korven. Over het algemeen zal je met de method feeder op vijvers vissen en dan is een korf tussen de 25 en 40 gram meestal een goed gemiddelde. Je kan het best zelf bepalen wat jij een fijn gewicht vind om mee te vissen.
Dan heb je ook nog de keuze uit inline feeders en feeders met elastiek. De meest visvriendelijke van deze 2 is de inline method feeder, omdat deze bij lijnbreuk gewoon van de lijn zal schuiven. Ik kies dan ook altijd voor de inline versie als ik   eigenlijk alleen witvis verwacht. Wanneer je op een water vist met een goed karperbestand kan een elasticated feeder toch erg fijn zijn. De klappen van de vis worden hierdoor verzacht en de druk op de lijn en hengel word verminderd, wat de kans op het landen van de vis vergroot.

Een puntje waar je op moet letten bij het vissen met elastiek is dat dit na verloop van tijd gaat slijten wanneer het in aanraking komt met vismeel voer. De elastiek dient dus regelmatig vervangen te worden. De elasticated versie is over het algemeen wat minder visvriendelijk omdat de vis hier moeilijk vanaf komt bij lijnbreuk. Echter heeft Guru een model ontwikkeld waar de vis de korf wel gemakkelijk kan kwijtraken, en daarom vind ik dit momenteel eigenlijk de enige geschikte elasticated feeder op de markt.
Elk merk method feeder heeft een eigen vorm en dus ook een eigen mal. De mal is een hulpmiddel om het voer gemakkelijk op de korf te krijgen met je haakaas daartussen. Je kan het voer uiteraard ook zonder mal op de korf knijpen maar met de mal gaat het wat makkelijker en is de presentatie perfect afgewerkt.