Method Feeder

Method Feeder Info Deel 1

Dit is deel 1 van de method feeder info, tijdens dit en vorig seizoen heb ik heel wat uurtjes besteed aan deze vrij nieuwe maar erg effectieve manier van vissen.
De method feeder is niets meer en niets minder dan een nieuwe manier van montage van de feeder, het gebruiken van nieuwe aassoorten en het afleren van oude gewoontes. Oude gewoontes zoals blijven gooien tot je voldoende voer hebt liggen en ueberhaupt soms het gebruik van voer, het aanslaan bij een beet en vergeet het maar, de hengel op de steun laten liggen tijdens een kleine boodschap of gewoon even een kijkje bij de buurman als voorbeeld kost je je hengel etc, allemaal ervaringen terwijl ik dit probeerde!
Wat heb je nodig;

  • Een niet te lompe feederhengel
  • een molen met gevlochten of mono hoofdlijn
  • een set steunen
  • een aantal handige attributen om je montage te maken, (zie afbeelding voor de juiste componenten)
  • boilie naald en boor
  • vavuum pot
  • diverse bakjes
  • boilies en pellets
  • stoppers voor achter het aas

De Hair dient om het aas op te monteren, de haak om de vis te haken en soms kan er aas op, hooklink is onderlijn, gebruik mono 0.16 tot 0.20mm, de quick link is makkelijk voor het snel wisselen van onderlijnen, de wartel neemt bij rotatie de draai uit de lijn, de method feeder die er in allerlei soorten is en natuurlijk de hoofdlijn of leader.
 Dit zijn de pellets “het nieuwe wonderaas”?
 Pellets zijn er in vele soorten maten en kleuren, een standaard set zou kunnen zijn;
Voor het voeren de Evezet Method Baitzz 4,5 mm Halibut pellet.
Voor het vissen de Evezet Expanders 4.5 en of 6mm.
 Een simpele basis voor de eerste stappen op weg naar succes, in het volgende deel leg ik de pellet en het gebruik in detail uit!
Om pellets effectief te gebruiken moet je ze klaar maken voor gebruik, de voer pellets leg je in ruim water (30 minuten), In een vacuumpot gaat dit veel sneller, daarna zijn ze volgezogen met water en kunnen makkelijk worden gebruikt in de korf.
De pellets nemen het water op en zijn zo kneedbaar geworden.
De vispellets moeten in een vacuumpot met water worden bereid, het kan in een gewoon met water gevuld bakje maar dat is minder effectief. de pellets dienen haakbaar te zijn en dus zacht maar voldoende stevig om mee te werpen, sommigen boren een gat in een harde pellet en zetten met de boilienaald deze droge pellet op de hair, dat werkt ook maar veel trager!

Zie filmpje de montage en Method Feederen